Известие

Collapse
No announcement yet.

Дрънчат ми пластмасите/корите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дрънчат ми пластмасите/корите

Колеги, имам проблем на който незнам дали може да получа конкретен отговор.
    Проблем а че започнаха мн да ми дрънчат пластмисите из купето.
    Казваха ми това е италианска кола - нормално е, усилвай музиката и карай, обаче оня ден като я подкарах нагоре към лифта на Драгалевци през Бистрица, имах чуството, че ще се разпадне.
    Побутнах оттук, оттам и установих че корите на предните врати не се държат здраво - като я ги подръпнеш има около 5мм луфт. Отделно пластмасата на единия праг също е разхлабена... едното парче пластмаса отдясно на волана също беше се разместило с 2-3мм.

Въпроса ми е как мога да пристегна/пообезшумя салона.... да не съвсем като в каруца. Имам желание сам да се захвана. Видях няколко теми за обешумяване... ама те са по скоро за аудио маниаците.
    На мене въпроса ми е как се разглобява тея пластмаси, какви инструменти и материали евентуално ще ми трябват ? Предполагам ще трябва да ги лепя, щом фабрично не са достатъчно здраво направени.

Надявам се да може да помогне някой. Благодаря.
    159 1.9JTDM

146 ti

Корите най-вероятно ги е свалял някой мърляч и е начупил щипките. Ама отде да си намериш щипки незнам.
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Comment

Да бе я дайте съвет как да ги оправим тия кори и на мене на едната врата като карам по паваж и имам чувството че бомби мятат
      Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

щипки има във веригата АутоМания. Ама си вземи мостра да покажеш какво искаш, 'щото имат поне 30 вида

Comment

Първоначално публикувано от basterz Покажи съобщение
          Да бе я дайте съвет как да ги оправим тия кори и на мене на едната врата като карам по паваж и имам чувството че бомби мятат
          Смъкваш корите виждаш какви са щипките, отиваш с една мостра до магазин където ги продават и ги подменяш, след това няма да чуваш лопане и скърцане поне от корите на вратите.
          Lancia Lybra SW 1.9JTD 116hp,05' . Alfa Romeo 145 QV 155hp,98' - ex
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 mjet 140 hp 05'
          Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V TS 103hp 98'
          Alfa Romeo 146 1.9JTD 105++hp 00'

Comment

И при мен кората на дясната врата има малко луфт трябва да хвана да меня тея щипки. Но мисля, че е нормлно коли на по 10 години почват да си хлопват или както каза голегата някои си е оставил пръстите!
            Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
            FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
            sigpic

Comment

А на някой да му липсва уплътнение за багажника и да хлопа ужасно... Как е решил проблема, силикон, гуми, тва онова ?
              Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Първоначално публикувано от Blade Покажи съобщение
                А на някой да му липсва уплътнение за багажника и да хлопа ужасно... Как е решил проблема, силикон, гуми, тва онова ?
                Проблема го реших с уплътнение втора употреба (като ново обаче) от nikola nikolov. Като го смених се оправи и отварянето на багажника с копчето, че преди това не щеше да се отваря.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

благодаря колеги

незнаех че тея щипки изобщо могат да се сменят... ще опитам още този уикенд
                  а трудно ли се свалят тези кори ?
                  159 1.9JTDM

146 ti

Comment

Първоначално публикувано от Заро Покажи съобщение
                    незнаех че тея щипки изобщо могат да се сменят... ще опитам още този уикенд
                    а трудно ли се свалят тези кори ?
                    Ако са като на 155-цата - въоръжи се с мнооого търпение
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                    X